OUDER

Na ZOETSTOF, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs, presenteert De Vlieg OUDER. Een droogkomisch familiedrama over vergankelijkheid, liefde, de menselijkheid van onmenselijke gedachten en de haat bij een opborrelend sneeuwwitjecomplex.


Annelies is eenenzestig en moe. Ze vindt het geen fijne gedachte dat ze nog een uur met haar dode moeder moet wachten tot haar dochter Lotte arriveert. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze de nachtzorg is vergeten af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer Lotte aankomt, wordt ze verrast door een vreemde warme sfeer in een steenkoud huis.


Klein Kwaad

OUDER is het eerste deel van de theaterreeks Klein Kwaad, een verdieping in de krochten van gezinsverhoudingen. Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag?

Tekst en regie Teun Smits spel Monique Kuijpers, Linda Zijl, Steven Ivo begeleiding Willibrord Keesen decor Mieke Wolters licht Hugo Hendrickx kostuumadvies Femke van Neerven techniek Elmar Neudam productieleiding Laurens van Lottum marketing Hanna van der Leest fotografie Bart Grietens grafisch ontwerp Lisanne Hakkers zakelijke leiding Joeri van Spijk