STUK

Een hilarisch en tragikomisch relatiedrama over twee mensen die samen door willen maar niet weten hoe. De altijd zo stabiele relatie van Guus en Mathijs staat plotseling op het spel. Het is laat en ze zijn moe, maar slapen zal niet gaan. Uit het niets is hun toekomst samen op losse schroeven komen te staan, en voor de ochtend aanbreekt zullen ze moeten praten. Maar waar begin je als je niet weet wat er echt besproken moet worden? En waar stop je, als alles opnieuw bespreekbaar is?

Credits

Regie Willibrord Keesen Tekst Teun Smits Spel Teun Smits en Linda Zijl Met dan aan Toneelgroep Oostpool en José Kuijpers

De Vlieg werkte tot en met 2018 onder de vleugels van Keesen&Co met een subsidie in het kader van de Nieuwe-Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. STUK was deel van dit traject.

“Smits heeft het talent om het tekortkomen van de pratende mens liefdevol neer te zetten. Waar kunnen we deze taal nog meer inzetten? Welke regisseur heeft nog scènes nodig? Welke tv-serie verdient een realistische tekst? Hier willen we meer van zien.”
4/5